Kunstnerisk fag

Musik

Musikundervisningen på Silkeborg Gymnasium foregår i lyse og akustisk specialindrettede lokaler

Musik Og MGK På SG

Midt i en skolehverdag med tal, grammatik og samfundsstatistikker kan musiktimerne blive det pusterum, der kommer til at gøre gymnasietiden lidt sjovere; hvor man mærker fællesskabet omkring en fælles interesse, som også for mange musikelever rækker ud over skoletiden, og hvor man krydrer teori med praksis og mærker glæden ved at være fælles om at få et musikalsk projekt på benene.

Men skal man så vide, at man vil noget med musik efter gymnasiet? Nej, det er ikke en forudsætning, og det er ikke tilfældet for ret mange musikelever, at de forestiller sig selv i en musikkarriere. Som en del af den almene dannelse beskæftiger vi os i musik med vores musikalske kulturarv, og i musikfaget lærer man nogle redskaber til at forstå musik med, som man kan tage med sig og bruge som ”forgrund” såvel som ”baggrund” i ens videre tilværelse.

Det er grunden til, at vi på Silkeborg Gymnasium tilbyder musik på både C- og A-niveau, og vi har to forskellige studieretninger med musik på A-niveau: Musik A-Engelsk A og Musik A-Matematik A. Vi vil gerne tilbyde dig, at du kan arbejde med musik på dit helt eget niveau.

Musikundervisningen består også af teori og musikhistorie. Du kommer til at lære noder, og på de højere niveauer kommer vi til at beskæftige os med mere avanceret musikteori. 

Musiklokaler

Musikundervisningen på Silkeborg Gymnasium foregår i lyse og akustisk specialindrettede lokaler specielt designet til musikfaget. Vi har tre sammenspilslokaler, et kor/teorilokale og vores eget 16-spors digitale lydstudie.

 

Hvilke videregående uddannelser giver faget adgang til?

Ønsker du overblik over, hvilke fag der giver adgang til bestemte videregående uddannelser, kan du benytte SG-vælgeren

 

Faggruppeleder

  • Hans Peter Søgaard Andersen HP

    Hans Peter S. Andersen (HP)

    hp@sg.dk

    • Musik
    • Idræt
    • Samfundsfag

Musiklivet på SG

SGønfest